Tips & advies


U wilt uw tuin of ander stuk grond voorzien van een drainagesysteem en u wilt deze aansluiten op het riool? Dit is een goede optie, aangezien u zo al het overtollige water eenvoudig weg kunt voeren, zonder daarmee de rest van de omgeving te veel te belasten. Uw drainagesysteem op het riool aansluiten is iets wat u in principe zelf kunt doen. In dit blog vertellen we u graag hoe, maar lichten we ook nog even kort de basisprincipes van drainage toe. Zo heeft u direct een volledig overzicht van hoe u het beste uw drainage kunt aansluiten op het riool.

In de warme zomermaanden ligt oververhitting op de loer, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw tuingereedschap. Een hittebestendige slang zorgt ervoor dat u te allen tijde uw tuin kan blijven voorzien van water. Dat is wel zo belangrijk tijdens een langere periode van hitte. Uw tuin vraagt op deze momenten namelijk ook om de grootste hoeveelheden water. Daarom is het belangrijk dat u gebruikmaakt van slangen die tegen relatief hoge temperaturen bestand zijn. In dit blog leggen we uit wat een dergelijke slang uniek maakt en helpen we u met enkele tips waar u op moet letten bij de aanschaf van een hittebestendige slang.

Regenwater opvangen en deze vervolgens gebruiken om uw toilet mee door te spoelen is een duurzame en kostenbesparende oplossing die steeds populairder wordt. Uw toilet doorspoelen met regenwater is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In dit blog vertellen we u graag meer over waarom het een goed idee is om regenwater voor uw toilet te gebruiken, wat eventuele kosten en een terugverdientijd kunnen zijn en behandelen we enkele nadelen van een dergelijk regenwatersysteem. We sluiten graag af met een praktisch stappenplan om zelf een systeem op te zetten waarbij u regenwater gebruikt om toilet door te spoelen.

Op zoek naar manieren om uw hydrofoor te onderhouden zodat deze altijd optimaal functioneert? Het onderhouden van een hydrofoorinstallatie kan inderdaad ingewikkeld lijken, maar met de juiste kennis en aandachtspunten wordt dit een stuk eenvoudiger. In dit artikel worden belangrijke tips gegeven om u te helpen bij het onderhouden van de hydrofoorpomp.

Het kiezen van de juiste sproeier voor uw tuin is cruciaal voor de gezondheid van uw planten en de efficiëntie van watergebruik. Een goed gekozen sproeisysteem kan het verschil maken tussen een mooie, groene oase en een dorre, waterverspillende tuin. Dit artikel helpt u de perfecte match te vinden voor uw groene paradijs.

In de wereld van verwarmings- en koelsystemen neemt het expansievat een sleutelpositie in. Deze component, hoewel vaak onopgemerkt, speelt een cruciale rol in het handhaven van de drukbalans en het waarborgen van de veiligheid binnen deze systemen. Of u nu een professional bent binnen de HVAC-sector, een nieuwsgierige doe-het-zelver, of iemand die zijn kennis over huishoudelijke systemen wil verbreden, het begrijpen van de werking en het belang van expansievaten is erg belangrijk.

Hoe zorgt u ervoor dat uw tuin gedurende de zomervakantie voldoende water krijgt? In dit artikel gaan we dieper in op een handige oplossing: de beregeningscomputer, die uw tuinverzorging automatiseert en rust geeft tijdens de vakantie of zelfs het gehele jaar door. Het is de perfecte oplossing voor tuinplanten water geven tijdens de vakantie!

Een kapotte PVC pijp kan voor flinke problemen zorgen, van waterlekkage in uw tuin tot schade aan de fundering van uw huis. Gelukkig biedt een reparatiemof een snelle en effectieve oplossing voor dit probleem. In dit blog vertellen we u alles over de reparatiemof: wat het is, hoe deze werkt, wanneer het te gebruiken, en vooral, hoe u zelf een reparatiemof kunt plaatsen. Of u nu een doorgewinterde doe-het-zelver bent of minder ervaring hebt in de reparatie van PVC leidingen, dit blog helpt u op weg.

Bent u op zoek naar de beste manier om uw moestuin gezond te houden? Dan is het essentieel om meer te leren over moestuin beregening. Een goede beregeningsinstallatie kan het verschil maken tussen een bloeiende tuin en een die worstelt om te overleven. In dit artikel duiken we in de wereld van moestuin beregening, zodat u goed voor uw groenten en fruit kunt zorgen.

Zodra de zomer begint, wordt regelmatig water geven een must om je planten te beschermen tegen de hitte. Maar met een druk leven of vakantieplannen kan dat een uitdaging zijn. Dat is waar automatische besproeiingssystemen een handje helpen. In het artikel delen we nuttige inzichten over hoe automatische besproeiing werkt en waarom het zo'n goede keuze is voor je tuin. We bespreken de verschillende systemen die er zijn, van eenvoudige druppelirrigatie tot geavanceerde sproeisystemen, en hoe deze kunnen helpen om water en tijd te besparen terwijl je planten gezond blijven.

De zomer brengt vaak een verhoogde vraag naar water met zich mee. Van tuinieren en het vullen van zwembaden tot extra douches op warme dagen, de behoefte aan een stabiele waterdruk is nooit groter. Een lage waterdruk kan niet alleen frustrerend zijn maar ook de dagelijkse activiteiten hinderen. Dit benadrukt het belang van een betrouwbare waterdruk tijdens deze drukke periode.

In tijden waarin water een kostbaar goedje wordt en de zomers steeds warmer en droger lijken, is het opslaan van regenwater een slimme zet. Niet alleen draagt u bij aan een duurzamere omgang met water, maar u zorgt er ook voor dat uw tuin tijdens de droge zomermaanden altijd van voldoende water voorzien is. In deze blog leren we u alles wat u moet weten over regenwater opslaan. We behandelen verschillende methodes, van het opvangen van regenwater via de regenpijp tot aan systemen zonder regenpijp. Ook geven we u een handig stappenplan voor het zelf opvangen van regenwater in de tuin. Ontdek hoe u met enkele eenvoudige aanpassingen een duurzamere levensstijl kan hanteren en uw tuin kunt laten floreren, zelfs tijdens de heetste zomers.

De zomer is weer in het vooruitzicht, en dat betekent lange, zonnige dagen in de tuin. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw tuin er op zijn best uitziet, zelfs tijdens de droogste perioden? Het antwoord is simpel: druppelirrigatie. In dit blog leert u alles over druppelirrigatie voor de tuin, van wat het precies is tot hoe u een druppelirrigatiesysteem zelf kunt maken. Geniet de hele zomer van een prachtige kleurrijke tuin, dankzij druppelirrigatie.

In het hart van elke goed functionerende cv-installatie, vindt men vaak een bescheiden, maar cruciaal component: het expansievat. Dit onderdeel speelt een onmisbare rol in het handhaven van de drukbalans en het voorkomen van problematische drukschommelingen. Echter, net als elk ander onderdeel van een cv-installatie, kan het expansievat af en toe onderhoud nodig hebben om optimaal te blijven functioneren. In dit blog duiken we diep in het proces van het ontluchten van een expansievat, waarbij we stap voor stap uitleggen hoe u deze taak kunt volbrengen, de belangrijkste aandachtspunten benadrukken, en enkele tips delen om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem soepel en efficiënt blijft werken.

Het belang van een goed werkende bronpomp kan niet genoeg benadrukt worden, vooral in situaties waar een betrouwbare watervoorziening cruciaal is. Of het nu gaat om het besproeien van uw tuin, het voorzien van water aan uw huis, of het oppompen van grondwater voor agrarisch gebruik, een correct aangesloten bronpomp kan u veel voordelen opleveren. In deze handleiding nemen we u stap voor stap mee door het proces van het aansluiten van een bronpomp. Of u nu een beginner bent of al enige ervaring heeft, we behandelen alle essentiële aspecten die u moet weten om uw bronpomp probleemloos te installeren en te laten functioneren.

Waterleidingen zijn als de aders van het watersysteem. Er zijn veel verschillende soorten waterleidingen die veel van elkaar verschillen. Om de optimale keuze te kunnen maken voor een goed functionerend watersysteem is het belangrijk dat u de verschillende soorten kent en weet wanneer u welke moet gebruiken. In dit blog leest u alles over de verschillende soorten waterleidingen en welke waterleiding u wanneer gebruikt.

Wanneer het in de koude wintermaanden gaat vriezen, kan het zijn dat uw buitenkraan of zijn leidingen bevroren raken. Een bevroren waterleiding kan voor veel ongemak en schade zorgen. Daarom is het belangrijk dat u voorkomt dat uw buitenkraan of leidingen bevroren raken. Dit kunt u vrij goed voorkomen met de juiste voorbereidingen. Daarom leest u in dit blog precies wat de risico's zijn van bevroren leidingen, maar vooral hoe u voorkomt dat uw leidingen bevriezen en wat u moet doen wanneer uw waterleiding bevroren is.

In de koude wintermaanden is niets zo vervelend als problemen met de waterleiding door bevriezing. Het zorgt niet alleen voor ongemak, maar kan ook leiden tot ernstige schade en dure reparaties. Gelukkig is er een effectieve manier om dit te voorkomen: waterleiding isolatie. In dit blog bespreken we waarom het isoleren van waterleidingen essentieel is en hoe u dit het beste kunt aanpakken. Ook delen we nog enkele speciale aandachtspunten die erg belangrijk zijn om in acht te nemen.

Als u zich bezighoudt met landbouw, uw eigen tuin of de waterafvoer rondom uw eigen huis, dan weet u hoe belangrijk een effectief waterbeheer is. Een cruciaal onderdeel hiervan is drainage. Maar wat is drainage nu precies? In dit blog gaan we dieper in op het belang van drainage, de verschillende soorten die er zijn en hoe u deze effectief kunt aanleggen.

Het belang van het winterklaar maken van uw beregeningsinstallatie kan niet genoeg worden benadrukt. Met de winter voor de deur is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw beregeningssysteem goed wordt voorbereid op de koude maanden die komen gaan. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe u dit kunt doen.

Lijngoten en regenpijpen zijn twee essentiële elementen in het beheer van regenwater rondom gebouwen. In dit artikel bespreken we het belang van een goede aansluiting tussen een lijngoot en een regenpijp, en we bieden gedetailleerde informatie over hoe u dit correct kunt doen.

Regenpijpen zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Ze voeren regenwater af van het dak, wat helpt om wateroverlast en schade aan de fundering te voorkomen. In dit artikel leert u stap voor stap hoe u een regenpijp kunt vervangen. Dit is een belangrijk onderhoudsaspect dat niet alleen de levensduur van uw huis verlengt, maar ook bijdraagt aan een betere waterhuishouding. We bieden eerst wat achtergrondinformatie over uw regenpijp, waarna we een gemakkelijke handleiding bieden waarmee u zelf uw beschadigde of verstopte regenpijp kunt vervangen.

Een goede riolering en afvoer naar het riool beschermt uw huis tegen potentieel schadelijke situaties, zoals vochtproblemen, schimmelvorming en zelfs structurele schade. Een goed geïnstalleerd regenpijp tussenstuk is essentieel voor uw regenafvoer. In dit blog leest u alles over wat een regenpijp tussenstuk doet en waar u op moet letten tijdens het plaatsen van een tussenstuk aan uw regenpijp.

Waterpompen zijn misschien wel een van de meest onderschatte soort pompen van onze tijd. Deze pompen spelen een cruciale rol in diverse industrieën en dagelijkse toepassingen, waarvan velen niet eens beseffen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van waterpompen, de verschillende soort pompen die beschikbaar zijn, en hoe ze precies werken.

Een hydrofoorpomp is een essentieel onderdeel van watersystemen in veel huishoudens en industrieën. De pomp verhoogt de waterdruk in de leidingen en garandeert daardoor een betrouwbare voorziening van water. Het correct aansluiten van een hydrofoorpomp is cruciaal om de pomp veilig en efficiënt te laten werken en het water onder de gewenste druk te verplaatsen. In deze handleiding bespreken we de belangrijke stappen voor het aansluiten van een hydrofoorpomp.

In de wereld van sanitair en watervoorziening is de juiste keuze en installatie van koppelingen cruciaal voor de duurzaamheid en veiligheid van het systeem. Eén van de toonaangevende namen op dit gebied is Hawle. In dit blog duiken we in de details van de Hawle slangverbinders, de verschillende soorten die beschikbaar zijn, en hoe u deze op de juiste manier monteert om een langdurige en veilige oplossing te waarborgen.

De Rain Bird 3500 sproeier is een veelgebruikte en betrouwbare keuze voor het besproeien van tuinen en gazons. Deze sproeier staat bekend om zijn duurzaamheid en efficiëntie in het leveren van de benodigde waterhoeveelheid voor uw planten. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat u moet weten over de Rain Bird 3500 sproeier, waarom u deze moet kiezen en hoe u deze correct kunt afstellen voor optimale prestaties.

Het kiezen van de juiste pomp voor uw waterbehoeften is niet eenvoudig. Een dompelpomp is een speciaal type waterpomp dat is ontworpen om water te verplaatsen door hem onder te dompelen. Vandaar ook de naam. Maar welke soorten dompelpompen zijn er en welke dompelpomp moet u kiezen?

Als u ooit met het ongemak van een lekkende of beschadigde kunststof tank hebt moeten omgaan, dan kent u ongetwijfeld de ergernis die hiermee gepaard gaat. Maar maakt u zich geen zorgen! In dit artikel zullen we u tips geven voor het repareren van uw kunststof (water)tank.

Het aansluiten van een tyleen koppeling kan in het begin misschien wat overweldigend lijken, maar met de juiste kennis en voorbereiding is het een fluitje van een cent. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over tyleen koppelingen: van wat ze precies zijn tot stap-voor-stap instructies voor het correct aansluiten.

Heeft u zich ooit afgevraagd wat een kogelkraan precies is? In dit artikel nemen we u mee door de basics en nuances van dit essentiële onderdeel in de wereld van sanitair en leidingwerk.

PVC is al jaren een populaire keuze voor verschillende soorten leidingen en verbindingen. Een van de minder bekende, maar zeer efficiënte verbindingsopties is de PVC manchet verbinding. In dit artikel gaan we dieper in op wat een PVC manchetverbinding precies is, hoe u er een maakt en of u beter kunt kiezen voor een manchetverbinding of een andere verbinding.

Een vlotter is een essentieel onderdeel van veel huishoudelijke en industriële systemen. Het is een apparaat dat het waterniveau in een tank of container controleert. In dit artikel gaan we dieper in op wat een vlotter is, hoe een vlotterschakelaar werkt en waar een vlotter allemaal voor gebruikt kan worden.

Of u nu een ervaren loodgieter bent of gewoon een doe-het-zelver die wat eenvoudige reparaties in huis wilt uitvoeren, u heeft vast weleens de term "knelkoppeling" gehoord. Deze kleine maar krachtige hulpmiddelen zijn essentieel voor elke loodgietersklus waarbij leidingen verbonden moeten worden. In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van knelkoppelingen, van wat ze zijn tot hoe ze werken en hoe u ze correct kunt installeren. Lees verder om alles te weten te komen over knelkoppelingen!

Een goed onderhouden tuin vereist regelmatige en efficiënte bewatering. Het handmatig sproeien van uw tuin kan echter tijdrovend en inefficiënt zijn. Gelukkig biedt de Rainbird beregeningscomputer een geautomatiseerde oplossing voor het nauwkeurig regelen van de besproeiing van uw tuin. In dit artikel gaan we dieper in op het doel van een beregeningscomputer, hoe de Rainbird beregeningscomputer werkt en hoe u deze kunt instellen voor optimale prestaties tijdens het beregenen van uw tuin.

Waterstopcontacten zijn in de laatste jaren uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van tuinen wanneer het aankomt op het beregenen van uw gazon en/of planten. In dit blog gaan we dieper in op de wereld van waterstopcontacten, welke u nodig hebt en hoe u deze moet aansluiten.

Wanneer u een riolering aanlegt, komt u onvermijdelijk de term 'afschot' tegen. Misschien vraagt u zich af: wat is een afschot en hoe leg ik een riolering met afschot aan? Dit blog is bedoeld om u hierin wegwijs te maken. We zullen het concept van afschot uitleggen en u stapsgewijs begeleiden bij het proces van het aanleggen van een riolering afschot.

Heeft u last van overtollig water in uw tuin na een stevige regenbui? Wanneer het regent, kan water zich ophopen en zorgen voor modderige en drassige plekken. Een effectieve manier om dit probleem op te lossen, is door een afvoerput buiten aan te leggen zodat u het water kan laten weglopen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat u moet weten over het aanleggen van een afvoerput buiten.

Terugslagkleppen, ook wel bekend als keerkleppen, spelen een essentiële rol in diverse watersystemen. Ze voorkomen dat vloeistoffen of gassen in de verkeerde richting stromen. Hierdoor blijven de integriteit en efficiëntie van het systeem behouden. In dit blog gaan we dieper in op de functie en het belang van terugslagkleppen. We bespreken hoe ze werken en waarom ze zo cruciaal zijn in verschillende toepassingen, zoals het voorkomen van waterschade, bescherming van apparatuur, handhaven van de druk en het voorkomen van vervuiling. Bovendien delen we enkele belangrijke tips voor een correcte installatie van deze kleppen, zodat u zorgt voor een veilige doorstroom in uw watersysteem.

In dit blog leggen we u uit wat het verschil is tussen deze twee pompen en helpen we u bij het kiezen van de juiste pomp voor uw situatie.

In dit artikel beantwoorden we onder andere de vraag hoe u een tuinsproeier moet afstellen. Daarnaast bespreken we de verschillende soorten tuinsproeiers en de stappen die u moet volgen om uw tuinsproeier optimaal af te stellen.

Het aansluiten van regenpijpen op uw dakgoot is enorm belangrijk. Een dakgoot is namelijk zinloos zonder regenpijp(en). Het water wordt dan niet goed afgevoerd, daardoor krijgt u bijvoorbeeld problemen doordat de muren regelmatig nat worden. Gelukkig is het plaatsen van een regenpijp goed zelf te doen als u over enige klus-ervaring beschikt. Volg dit stappenplan om zelf een pvc regenpijp te plaatsen. 

Het aanleggen van pop up sproeiers in de tuin is eigenlijk niet zo moeilijk, ondanks wat veel mensen denken. Een doe-het-zelver kan dit namelijk prima zelf doen. In dit artikel leggen wij uit wat een pop up sproeier is, wanneer u een sproeier nodig heeft en hoe u een pop up sproeier stap voor stap moet aanleggen.

Gaat u een waterleiding aanleggen? U kunt een nieuwe waterleiding aanleggen om verschillende redenen. Bent u een oude waterleiding tegen gekomen en wilt u deze vervangen met nieuwe leidingen? Of bent u van plan om een extra waterleiding aan te leggen? Dan zijn er aardig wat punten waar u rekening mee moet houden. Maar het maakt niet uit wat u precies van plan bent, in dit artikel leest u alles waar u op moet letten wanneer u een waterleiding gaat aansluiten.

Het kan nodig zijn om een pvc buis te buigen in de gewenste hoek. In dit blog vindt u een aantal methoden om pvc buizen te buigen. Let ten alle tijden op uw gezondheid. Onder verhitting kunnen pvc buizen schadelijke gassen produceren of zelfs in brand vliegen. Zorg dus voor een veilige werkomgeving en kies indien mogelijk voor een optie zonder het verhitten van de pvc pijp.

Als u ooit geprobeerd heeft om water uit een put of vuil water uit een vijver te pompen, dan heeft u waarschijnlijk al eens gehoord van een dompelpomp. Maar wat is een dompelpomp eigenlijk precies en hoe werkt hij? In dit blog leggen wij het u allemaal uit.

Als u overweegt om een beregeningsinstallatie aan te leggen, zijn hier enkele stappen die het proces zo gemakkelijk mogelijk maken.

Van plan om een dakgoot zelf te plaatsen? In dit blog leest u de belangrijkste ins-and-outs voor het zelf monteren van een nieuwe dakgoot.

Bij het verlijmen van pvc buizen is pvc lijm het ideale middel om een stevige en duurzame verbinding te maken die lang meegaat. Maar hoe werkt pvc lijm? En wat is pvc lijm eigenlijk? Wij vertellen u alles over PVC lijm in dit artikel.

Staan er grote plassen water op uw terras na een hevige regenbui? Dit is geen vreemd verschijnsel in Nederland. Maar om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorkomt, kunt u drainage aanleggen.

Wilt u een druppelslang aanleggen in uw tuin, maar heeft u geen idee hoe u dit moet doen? Wij helpen u! Het aanleggen van een druppelslang is heel eenvoudig.


Pvc-handel.nl is

Eerlijk advies door onze productexperts

Kiezen voor kwaliteit

Groothandelsprijzen

Kiyoh Reviews

Vorige week
Prima!

We hadden een klein onderdeel besteld, maar we kregen binnen een kwartiertje al telefonisch bericht dat het niet op voorraad was, maar dat ze een vergelijkbaar product zouden opsturen. Deze kwam de volgende dag al binnen. Uitstekende sevice.

Ben
20 dagen geleden
Binnen 24 uur geleverd

Alles beschikbaar

Azzura Pool
22 dagen geleden
Goed advies en snelle levering

Tekening laten maken voor aanleg tuinberegening met benodig materiaal. Nadat ik zelf wat verandigen in heb gebracht en nog meer materiaal bij nodig had en alles via de website besteld was er een super snelle levering

Wim
27 dagen geleden
Top

Vergissing kan met al die verschillende dingetjes bestellen en uit het magazijn pakken wat op elkaar lijkt. Maar supersnel opgelost. Complimenten. Top.

Mark
30 dagen geleden
Levering foutief product maar wel goede reactie

Ondanks dat een levering van een product niet was wat het conform de afbeelding hoorde te zijn, heeft het bedrijf telefonisch en qua vergoeding wel een goede afhandeling gedaan. Kan gebeuren, no hard feelings dan ook naar het bedrijf.

Charles
15 Apr 2024
Super snelle levering!

Woensdag besteld. Donderdag al de tuinslang in huis. Keurig geregeld!

Henriëtte
13 Apr 2024
Geweldig product

Het product is prima Goed stevig en zou het prima doen

Frank
07 Apr 2024
Goede service

De bestellingen kan ik altijd de zelfde dag nog ophalen

Harry
04 Apr 2024
Via de app goed met ons gecommuniceerd en meegedacht

Ze denken met je mee!!

Hans
03 Apr 2024
Fijne website en snelle verzending!

-

Ricco
31 Mar 2024
Prima product

Bezorging post.nl laat te wensen over 3x bezorging verplaatst helaas iedere keer een dag later dus niet.

P
25 Mar 2024
Zeer goed

Prima behandeling

Ruud
23 Mar 2024
Snelle levering en goede service mbt het geven van advies!

Prima keuze

Paul
20 Mar 2024
Snelle levering goede prijs

Pas 1 bestelling gedaan (balkeerklep) prima gegaan er zullen er meer volgen

Henk
09 Mar 2024
verkeerd gekocht

Ik had nergens gelezen dat de terugslagklep enkel horizontaal gebruikt kan worden

david
1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.