Tips & advies


Waterpompen zijn misschien wel een van de meest onderschatte soort pompen van onze tijd. Deze pompen spelen een cruciale rol in diverse industrieën en dagelijkse toepassingen, waarvan velen niet eens beseffen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van waterpompen, de verschillende soort pompen die beschikbaar zijn, en hoe ze precies werken.

Een hydrofoorpomp is een essentieel onderdeel van watersystemen in veel huishoudens en industrieën. De pomp verhoogt de waterdruk in de leidingen en garandeert daardoor een betrouwbare voorziening van water. Het correct aansluiten van een hydrofoorpomp is cruciaal om de pomp veilig en efficiënt te laten werken en het water onder de gewenste druk te verplaatsen. In deze handleiding bespreken we de belangrijke stappen voor het aansluiten van een hydrofoorpomp.

In de wereld van sanitair en watervoorziening is de juiste keuze en installatie van koppelingen cruciaal voor de duurzaamheid en veiligheid van het systeem. Eén van de toonaangevende namen op dit gebied is Hawle. In dit blog duiken we in de details van de Hawle slangverbinders, de verschillende soorten die beschikbaar zijn, en hoe u deze op de juiste manier monteert om een langdurige en veilige oplossing te waarborgen.

De Rain Bird 3500 sproeier is een veelgebruikte en betrouwbare keuze voor het besproeien van tuinen en gazons. Deze sproeier staat bekend om zijn duurzaamheid en efficiëntie in het leveren van de benodigde waterhoeveelheid voor uw planten. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat u moet weten over de Rain Bird 3500 sproeier, waarom u deze moet kiezen en hoe u deze correct kunt afstellen voor optimale prestaties.

Het kiezen van de juiste pomp voor uw waterbehoeften is niet eenvoudig. Een dompelpomp is een speciaal type waterpomp dat is ontworpen om water te verplaatsen door hem onder te dompelen. Vandaar ook de naam. Maar welke soorten dompelpompen zijn er en welke dompelpomp moet u kiezen?

Als u ooit met het ongemak van een lekkende of beschadigde kunststof tank hebt moeten omgaan, dan kent u ongetwijfeld de ergernis die hiermee gepaard gaat. Maar maakt u zich geen zorgen! In dit artikel zullen we u tips geven voor het repareren van uw kunststof (water)tank.

Het aansluiten van een tyleen koppeling kan in het begin misschien wat overweldigend lijken, maar met de juiste kennis en voorbereiding is het een fluitje van een cent. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over tyleen koppelingen: van wat ze precies zijn tot stap-voor-stap instructies voor het correct aansluiten.

Heeft u zich ooit afgevraagd wat een kogelkraan precies is? In dit artikel nemen we u mee door de basics en nuances van dit essentiële onderdeel in de wereld van sanitair en leidingwerk.

PVC is al jaren een populaire keuze voor verschillende soorten leidingen en verbindingen. Een van de minder bekende, maar zeer efficiënte verbindingsopties is de PVC manchet verbinding. In dit artikel gaan we dieper in op wat een PVC manchetverbinding precies is, hoe u er een maakt en of u beter kunt kiezen voor een manchetverbinding of een andere verbinding.

Een vlotter is een essentieel onderdeel van veel huishoudelijke en industriële systemen. Het is een apparaat dat het waterniveau in een tank of container controleert. In dit artikel gaan we dieper in op wat een vlotter is, hoe een vlotterschakelaar werkt en waar een vlotter allemaal voor gebruikt kan worden.

Of u nu een ervaren loodgieter bent of gewoon een doe-het-zelver die wat eenvoudige reparaties in huis wilt uitvoeren, u heeft vast weleens de term "knelkoppeling" gehoord. Deze kleine maar krachtige hulpmiddelen zijn essentieel voor elke loodgietersklus waarbij leidingen verbonden moeten worden. In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van knelkoppelingen, van wat ze zijn tot hoe ze werken en hoe u ze correct kunt installeren. Lees verder om alles te weten te komen over knelkoppelingen!

Een goed onderhouden tuin vereist regelmatige en efficiënte bewatering. Het handmatig sproeien van uw tuin kan echter tijdrovend en inefficiënt zijn. Gelukkig biedt de Rainbird beregeningscomputer een geautomatiseerde oplossing voor het nauwkeurig regelen van de besproeiing van uw tuin. In dit artikel gaan we dieper in op het doel van een beregeningscomputer, hoe de Rainbird beregeningscomputer werkt en hoe u deze kunt instellen voor optimale prestaties tijdens het beregenen van uw tuin.

Waterstopcontacten zijn in de laatste jaren uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van tuinen wanneer het aankomt op het beregenen van uw gazon en/of planten. In dit blog gaan we dieper in op de wereld van waterstopcontacten, welke u nodig hebt en hoe u deze moet aansluiten.

Wanneer u een riolering aanlegt, komt u onvermijdelijk de term 'afschot' tegen. Misschien vraagt u zich af: wat is een afschot en hoe leg ik een riolering met afschot aan? Dit blog is bedoeld om u hierin wegwijs te maken. We zullen het concept van afschot uitleggen en u stapsgewijs begeleiden bij het proces van het aanleggen van een riolering afschot.

Heeft u last van overtollig water in uw tuin na een stevige regenbui? Wanneer het regent, kan water zich ophopen en zorgen voor modderige en drassige plekken. Een effectieve manier om dit probleem op te lossen, is door een afvoerput buiten aan te leggen zodat u het water kan laten weglopen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat u moet weten over het aanleggen van een afvoerput buiten.

Terugslagkleppen, ook wel bekend als keerkleppen, spelen een essentiële rol in diverse watersystemen. Ze voorkomen dat vloeistoffen of gassen in de verkeerde richting stromen. Hierdoor blijven de integriteit en efficiëntie van het systeem behouden. In dit blog gaan we dieper in op de functie en het belang van terugslagkleppen. We bespreken hoe ze werken en waarom ze zo cruciaal zijn in verschillende toepassingen, zoals het voorkomen van waterschade, bescherming van apparatuur, handhaven van de druk en het voorkomen van vervuiling. Bovendien delen we enkele belangrijke tips voor een correcte installatie van deze kleppen, zodat u zorgt voor een veilige doorstroom in uw watersysteem.

In dit blog leggen we u uit wat het verschil is tussen deze twee pompen en helpen we u bij het kiezen van de juiste pomp voor uw situatie.

In dit artikel beantwoorden we onder andere de vraag hoe u een tuinsproeier moet afstellen. Daarnaast bespreken we de verschillende soorten tuinsproeiers en de stappen die u moet volgen om uw tuinsproeier optimaal af te stellen.

Het aansluiten van regenpijpen op uw dakgoot is enorm belangrijk. Een dakgoot is namelijk zinloos zonder regenpijp(en). Het water wordt dan niet goed afgevoerd, daardoor krijgt u bijvoorbeeld problemen doordat de muren regelmatig nat worden. Gelukkig is het plaatsen van een regenpijp goed zelf te doen als u over enige klus-ervaring beschikt. Volg dit stappenplan om zelf een pvc regenpijp te plaatsen. 

Het aanleggen van pop up sproeiers in de tuin is eigenlijk niet zo moeilijk, ondanks wat veel mensen denken. Een doe-het-zelver kan dit namelijk prima zelf doen. In dit artikel leggen wij uit wat een pop up sproeier is, wanneer u een sproeier nodig heeft en hoe u een pop up sproeier stap voor stap moet aanleggen.

Gaat u een waterleiding aanleggen? U kunt een nieuwe waterleiding aanleggen om verschillende redenen. Bent u een oude waterleiding tegen gekomen en wilt u deze vervangen met nieuwe leidingen? Of bent u van plan om een extra waterleiding aan te leggen? Dan zijn er aardig wat punten waar u rekening mee moet houden. Maar het maakt niet uit wat u precies van plan bent, in dit artikel leest u alles waar u op moet letten wanneer u een waterleiding gaat aansluiten.

Het kan nodig zijn om een pvc buis te buigen in de gewenste hoek. In dit blog vindt u een aantal methoden om pvc buizen te buigen. Let ten alle tijden op uw gezondheid. Onder verhitting kunnen pvc buizen schadelijke gassen produceren of zelfs in brand vliegen. Zorg dus voor een veilige werkomgeving en kies indien mogelijk voor een optie zonder het verhitten van de pvc pijp.

Als u ooit geprobeerd heeft om water uit een put of vuil water uit een vijver te pompen, dan heeft u waarschijnlijk al eens gehoord van een dompelpomp. Maar wat is een dompelpomp eigenlijk precies en hoe werkt hij? In dit blog leggen wij het u allemaal uit.

Als u overweegt om een beregeningsinstallatie aan te leggen, zijn hier enkele stappen die het proces zo gemakkelijk mogelijk maken.

Van plan om een dakgoot zelf te plaatsen? In dit blog leest u de belangrijkste ins-and-outs voor het zelf monteren van een nieuwe dakgoot.

Bij het verlijmen van pvc buizen is pvc lijm het ideale middel om een stevige en duurzame verbinding te maken die lang meegaat. Maar hoe werkt pvc lijm? En wat is pvc lijm eigenlijk? Wij vertellen u alles over PVC lijm in dit artikel.

Staan er grote plassen water op uw terras na een hevige regenbui? Dit is geen vreemd verschijnsel in Nederland. Maar om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorkomt, kunt u drainage aanleggen.

Wilt u een druppelslang aanleggen in uw tuin, maar heeft u geen idee hoe u dit moet doen? Wij helpen u! Het aanleggen van een druppelslang is heel eenvoudig.


Pvc-handel.nl is

✔️ Eerlijk advies door onze productexperts

✔️ Kiezen voor kwaliteit

✔️ Groothandelsprijzen

Kiyoh Reviews

22 dagen geleden
9

Top

Jan
25 dagen geleden
Snel en goede informatie

Snel en goede informatie

A.J.
29 Oct 2023
Snel

Snel

Pieter
25 Oct 2023
Gewoon bestellen en krijgen zonder probleem

Netjes op tijd

Leo Neijenhuizen
15 Oct 2023
Foute maat kraan geleverd

Foute maat kraan geleverd

Benny
04 Oct 2023
snel ontvangen en prima artikel

Het bestelde artikel zeer snel in huis en de kwaliteit was uitstekend

Jan van den Berg
27 Sep 2023
Goed

Alles snel ontvangen

udo
26 Sep 2023
Snel, en top service!

Duidelijke website, snelle levering en top service!

Nathan
23 Sep 2023
Zeer goede service!!

Geweldig

Joris
16 Sep 2023
Goede service en kennis

Bestelling snel klaar en goede producten

Paul
05 Sep 2023
bij drie bestellingen gaan er 2 fout

ik heb nu 3 lijm pvc kranen besteld diameter 50 en heb er maar 2 ontvangen, de rest klopte keer ervoor had ik pvc lijm kranen besteld en had ik er met draad dit is in orde gebracht, ik hoop dit nu ook zo is zie mijn mail van zaterdag hopelijk komt dit in orde anders is het wel riskant bij jullie te bestellen als er steeds iets fout is mvg

JEAN DE CLERCQ
02 Sep 2023
Snel bezorgd

Snel bezorgd

Erik
19 Aug 2023
Goed product en snel geleverd

Idem

Lex
17 Aug 2023
Goede service, goede prijs, snel geleverd

Voor ons zwembad hadden we last van wat lekkend leidingwerk. Via Whatsapp vroeg ik om advies welke koppelingen en verloopstukjes ik daarvoor het beste kon gebruiken. Na goed advies heb ik de betreffende producten voor een goede prijs besteld. De volgende dag kreeg ik mijn bestelling al thuisgestuurd. Inmiddels is het leidingwerk van mijn zwembad waterdicht en kunnen we daar zonder stress gebruik van maken.

Jos
15 Aug 2023
Snel en goed

Product is prima snelle levering.

Elly
1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.