Beregening

Beregeningen worden in steeds meer tuinen aangelegd door hovenier, particulier of gespecialiseerde bedrijven. Pvc-handel kan u voorzien van alle benodigde materialen voor een compleet beregeningssysteem voor tuinen, maneges, sportvelden maar ook voor tuinders en plantenkwekerijen. Pvc-handel maakt gebruikt van de materialen van het merk Rainbird uit Amerika.

Het aanleggen van een goede beregening vergt een juiste voorbereiding en samenbouw van de diverse benodigde componenten.

Advies nodig bij uw aankoop?

Onze klantenservice helpt u graag

+31 (0) 493 745 140
Bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 07:00 - 18:00


Beregening producten

Beregeningen worden in steeds meer tuinen aangelegd door hovenier, particulier of gespecialiseerde bedrijven. Pvc-handel kan u voorzien van alle benodigde materialen voor een compleet beregeningssysteem voor tuinen, maneges, sportvelden maar ook voor tuinders en plantenkwekerijen. Pvc-handel maakt gebruikt van de materialen van het merk Rainbird uit Amerika.

Het aanleggen van een goede beregening vergt een juiste voorbereiding en samenbouw van de diverse benodigde componenten.

Een goede beregening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Pomp of waterpunt als bron
  • Besturing en kleppen
  • Leidingwerk
  • Sproeiers en of druppelslang

De pomp of waterpunt als bron kunt u vinden bij de categorie pompen op Pvc-handel.nl. Belangrijk hierbij is dat er gekeken word naar welk volume er bij welke druk beschikbaar is. De meeste beregeningen vereisen een druk van 3 tot 4 bar bij de pomp.

Besturingen

Besturingen voor beregeningen zijn een samenbouw van een beregeningscomputer of automaat welke worden aangesloten op elektronische kleppen en kunnen eventueel ook nog uitgebreid worden met sensoren.

Beregeningscomputers of automaten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en types. Grootste onderscheid wordt gemaakt in het aantal te regelen groepen, de binnen of buitenopstelling van een computer en de extra opties en instelmogelijkheden die gewenst zijn.

Ventielen

De besturing stuurt middels elektrokabels een magneetklep aan, waarna deze opent en de achterliggende sectie voorzien zal worden van water. Doordat ook de druk begrenst moet worden om schade aan sproeiers of druppelaars te voorkomen heeft Pvc-handel.nl diverse drukbegrenzers in haar assortiment.

Sproeiers

Sproeiers zijn er in alle soorten en maten en afhankelijk van de toepassing wordt er een keuze gemaakt. Er zijn pop-up sproeiers welke door waterdruk uit de grond omhoog komen. Er zijn ook klepelsproeiers, kanonsproeiers, kassproeiers, fluistersproeiers en nevelsproeiers welke ieder met hun eigen toepassing gebruikt kunnen worden.

Pop-up sproeiers van Rainbird zijn er in diverse types met verschillende bereiken. Meest toegepast in kleinere tuinen worden de 1800 en 3500 serie. Voor de grotere tuinen worden vaak de 5000 en 6500 of zelfs 8000 serie geplaatst van Rainbird.

Voor sportvelden en maneges worden meestal messing sectorsproeiers of kanonsproeiers toegepast. Vanwege diefstal worden de laatste jaren in de tuinbouw naast messing rondsproeiers ook steeds vaker kunststof sproeiers ingezet. Kas of pensproeiers heeft Pvc-handel van de merken VDL en Naan.

Druppelslangen, SPX slangen en toebehoren

Naast sproeiers worden er tegenwoordig ook steeds vaker plaats specifiek beregend met behulp van druppelslangen. Druppelslangen worden onder andere gebruikt voor hagen en borders waar deze zowel bovengronds als ondergronds geplaatst kunnen worden. Bij ondergrondse plaatsing van een druppelslang adviseren wij om gebruik te maken van een druppelslang met koperen schild waardoor wortelgroei in de slang voorkomen wordt. Bij bovengrondse plaatsing van een druppelslang adviseren we deze vast te leggen middels grondpennen.

Koppelingen voor een druppelslang zijn er in diverse uitvoeringen zoals een knel, een oversteek of eenmalig te gebruiken.

Naast druppelslang heeft de PVC handel ook SPX slang in haar assortiment van beregeningsmaterialen. Een SPX-slang is een extreem sterke slang welke veelal wordt toegepast als verbinding tussen het leidingwerk en de sproeiers en de druppelslang.

Beregeningshaspel

Beregeningshaspels worden toegepast voor beregeningen van grotere oppervlaktes waarbij de slang met sproeier op basis van water automatisch wordt opgerold naar de haspel.

Bestel nu eenvoudig uw beregening en PVC artikelen online op pvc-handel.nl! Bekijk ook eens onze andere producten, zoals onze drainageslangen of afvoerputten.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.