Handleiding: Welke dompelpomp kunt u het beste kiezen?

Het kiezen van de juiste pomp voor uw waterbehoeften is niet eenvoudig. Een dompelpomp is een speciaal type waterpomp dat is ontworpen om water te verplaatsen door hem onder te dompelen. Vandaar ook de naam. Maar welke soorten dompelpompen zijn er en welke dompelpomp moet u kiezen? Er zijn verschillende soorten dompelpompen en het selecteren van de juiste pomp kan een uitdagende taak zijn. Dit blog is er om u te helpen bij het maken van deze keuze. Hierin leggen we uit welke soorten dompelpompen er zijn en welke het meest geschikt is voor uw situatie.

Elbi kunststof tank reparerenElbi kunststof tank repareren

Soorten dompelpompen

Zoals eerder vernoemd zijn dompelpompen te verdelen in verschillende categorieën. Er zijn dompelpompen voor schoon water, licht vervuild water en vuil water. Hieronder worden alle categorieën toegelicht.

Dompelpomp voor schoonwater

Dompelpompen voor schoon water zijn ontworpen om helder, schoon water te verpompen. Dit type dompelpomp is perfect voor wanneer u overtollig water moet verwijderen. Moet uw zwembad leeggepompt worden, staat de kelder blank of moet u uw tuin irrigeren? Dan is een dompelpomp voor schoon water een goede oplossing voor u. Dompelpompen voor schoon water kunnen geen vaste delen verwerken. Dat is het grootste verschil tussen dit soort dompelpompen en andere categorieën. Verder zijn schoonwater dompelpompen efficiënt, betrouwbaar en makkelijk in onderhoud. Ideaal om schoon water te verpompen.

Dompelpomp voor licht vervuild water

Heeft u te maken met licht vervuild water, zoals regenwater gemengd met bladeren, zand of modder, dan zijn dompelpompen voor licht vervuild water de juiste dompelpomp voor u. Dompelpompen uit deze categorie zijn voorzien van een ingebouwde versnijder, die helpt bij het verpompen van water waar kleine vaste delen in zitten. Hierdoor zijn dit soort dompelpompen bijvoorbeeld beter voor het pompen van overtollig water door hevige regenval, in de landbouw en bij het leegpompen van een vijver of andere situaties waar het water licht vervuild zou kunnen zijn.

Dompelpomp voor vuilwater

Een vuilwater dompelpomp systeem is ontworpen voor de meest uitdagende omstandigheden. Een vuilwater dompelpomp is een krachtige pomp die verontreinigd water weg kan pompen. Ze kunnen probleemloos water met grote vaste delen pompen. Zand, modder, slib of zelfs kleine stenen vormen hierbij geen probleem voor een vuilwater dompelpomp. Een vuilwater dompelpomp wordt vaak gebruikt in situaties waar vervuild water moet worden weggepompt, zoals in de bouwsector, bij het legen van bouwputten of ondergelopen kelders na een overstroming. Een vuilwater dompelpomp is extreem robuust, krachtig en betrouwbaar. Werkt u dus in omstandigheden waar u veel met vuilwater met vaste deeltjes werkt? Dan kunt u het beste een vuilwater dompelpomp kopen.

Welke dompelpomp heb ik nodig?

Nu u weet welke soorten dompelpompen er zijn en wat het verschil is tussen de categorieën, zullen we kijken voor welke toepassingen welke dompelpompen geschikt zijn.

Toepassing dompelpomp voor schoonwater

Een dompelpomp voor schoon water heeft verschillende voordelen. Zo is een dompelpomp van deze categorie zeer efficiënt. Ze zijn ontworpen om met minimale inspanning grote hoeveelheden water weg te pompen. Dit scheelt weer tijd en energie. Ze zijn compact, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. Een dompelpomp als deze heeft vaak een lange levensduur. Deze dompelpomp is ideaal wanneer u bijvoorbeeld uw zwembad leeg moet pompen of wanneer uw kelder leeggepompt moet worden.

Toepassing dompelpomp voor licht vervuild water

Voordelen van een dompelpomp voor licht vervuild water zijn dat het kleine vaste delen kan verwerken door de ingebouwde versnijder. Door deze deeltjes te versnijden en te verpompen, kunnen deze pompen zorgen voor een betere waterkwaliteit. Ze verwijderen organisch materiaal en ander vuil, waardoor dit soort pompen ideaal zijn voor gebruik in irrigatiesystemen en bijvoorbeeld voor uw vijver. Verder zijn ze ook op veel verschillende situaties in te zetten. Het is de perfecte middenweg wanneer u niet met schoon water, maar ook niet met extreem vervuild water.

Toepassing dompelpomp voor vuilwater

Het grootste voordeel van een dompelpomp voor vuilwater is dat een vuilwater dompelpomp systeem is ontworpen om grote vaste delen te verwerken zonder verstopping. Verder zijn ze erg robuust en kunnen in de meest uitdagende omstandigheden presteren. Heeft u dus een pomp nodig voor op de bouwplaats of voor industriële toepassingen. Dan kunt u het beste een vuilwater dompelpomp kopen. Een vuilwater dompelpomp heeft ook een lange levensduur en is erg veelzijdig. Het is echter wel belangrijk dat vuilwater dompelpompen over het algemeen niet geschikt zijn voor schoon water- en licht vervuild water omgevingen, omdat ze dan te veel kracht hebben.

De ideale dompelpomp voor u

Het is allereerst verstandig om goed na te gaan voor welke situaties u de dompelpomp nodig heeft. Nu u weet welke soorten dompelpompen er zijn, weet u waar u op moet letten. Heeft u te maken met schoon water, licht vervuild water of juist erg vuil water. Welke dompelpomp ideaal is voor u is erg afhankelijk van de situatie, omdat verschillende pompen goed zijn voor verschillende situaties. Hopelijk hebben we kunnen helpen bij het maken van de keuze voor de juiste dompelpomp. 

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.