Drainage

Drainage

Een drainageslang wordt gebruikt om grondwater af te voeren. Wanneer er een overschot aan water is, kan dit makkelijk worden afgevoerd door middel van een drainageslang. Een drainageslang is een slang waar een stofje omheen zit, dit stofje zorgt ervoor dat al het vuil uit de slang gehaald wordt, zodat deze niet verstopt raakt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Drainageslang

Bent u op zoek naar een drainageslang? Dat zit je bij PVC-handel goed. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan drainageslangen. Een drainageslang wordt gebruikt om grondwater af te voeren. Wanneer er een overschot aan water is, kan dit makkelijk worden afgevoerd door middel van een drainageslang. Een drainageslang is een slang waar een stofje omheen zit, dit stofje zorgt ervoor dat al het vuil uit de slang gehaald wordt, zodat deze niet verstopt raakt. Drainagesystemen worden al heel erg lang gebruikt. Staat uw tuin met enige regelmaat onder water? Dan kan het heel handig zijn om te kijken naar een drainageslang. Bij PVC-handel vindt u verschillende soorten drainageslangen. Naast een drainageslang, vindt u op onze website ook andere pvc afvoer producten zoals een afvoerput of een lijngoot. Bent u dus op zoek naar een drainageslang, bekijk ons assortiment en bestel de drainageslang vandaag nog. Heeft u vragen of wilt u advies over welke drainageslang voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Verschillende drainageslangen

Binnen het assortiment van PVC-handel zijn er verschillende drainageslangen te vinden. Zo is er een drainageslang kokos. Deze drainageslang is speciaal gemaakt voor een veengrond of een zandgrond. Deze slang is op onze website beschikbaar in rollen van 50 meter. Naast deze drainageslang hebben wij nog 2 andere slangen in het assortiment:

  • Drainageslang pp450. Deze slang heeft een omhulsel van gerecycled polypropeen. Deze slang is de meest toegepaste duurzame PP slang. Deze slang is beschikbaar in een rol van 25 meter en 50 meter.
  • De PP Drainageslang blind. Deze slang heeft geen omhulsel en is daarnaast niet geperforeerd. Deze slang is beschikbaar in een rol van 50 meter.

Bij al deze slangen wordt een klikmof meegegeven. Met een klikmof kan je verschillende drainageslangen op elkaar aansluiten.

Drainageslang aanleggen

Het bestellen van een geschikte drainageslang is belangrijk, dit zorgt ervoor dat u sneller kunt genieten van de voordelen. Maar dan moet u de drainageslang wel goed aanleggen, wij leggen dit graag aan u uit. De diepte waar u de drainageslang moet aanleggen ligt tussen minimaal 60 en maximaal 90 centimeter. Voor het optimaal aanleggen van de drainageslang is het goed om de samenstelling van de bodem van uw tuin te weten. Zo wordt er voor een zandgrond een diepte van 80 centimeter aangehouden.

Maar hoe moet u nu de drainageslang aanleggen? Dit is vrij simpel. U graaft een sleuf van ongeveer 20 centimeter breed op de diepte die u van te voren heeft bepaald. Vervolgens brengt u gelijkmatig een dunne laag aan op de bodem. Dit kan een laag grof zand, grind of schelpen zijn. De drainageslang hoort waterpas te liggen, eventueel met een lichte afwijking richting de afvoer. Daarna vult u de sleuf verder met hetzelfde materiaal als op de bodem. De laatste 20 centimeter kunt u wel gewoon vullen met tuinaarde of straatzand. Om het allemaal nog een stuk gemakkelijker te maken, kunt u een speciale sleuvengraver gebruiken om de drainageslang aan te leggen. Wilt u meer informatie over wat een drainage precies is? Lees ons blog erover.

Online drainageslang bestellen

PVC-handel beschikt over een ruim assortiment met meer dan 10.000 producten met meerdere drainageslangen. Maar ook straatkolken en PVC afvoerbuizen vindt u in ons assortiment. Bestelt u vandaag voor 16:00 uur de gewenste drainageslang? Dan heeft u deze morgen thuis! Wist u dat wij sinds 1 januari 2015 zelfs een spoeddienst beschikbaar hebben, hierdoor kunnen wij binnen een straal van 15 km, binnen 30 minuten bij u zijn om uw producten af te leveren. Zo kunt u of uw monteurs rustig doorwerken en hoeft uw project niet stil te liggen.

Waarom PVC-handel?

Heeft u nog vragen over drainageslangen? Dan kunt u ons gemakkelijk bereiken voor uw vragen. PVC-handel heeft jarenlange ervaring op het gebied van PVC en helpt u graag verder. U kunt een mailtje sturen naar info@pvc-handel.nl of ons contactformulier invullen. Als u liever met iemand van PVC-handel wilt praten kunt u ons ook bellen: 0493 – 745140. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 18:00 uur. Heeft u geen vragen en heeft u de drainageslang gevonden die u zocht? Bestel dan zo snel mogelijk uw zodat u deze morgen al in huis hebt!

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.