Welk waterstopcontact heeft u nodig en hoe moet u een waterstopcontact aansluiten?

Waterstopcontacten zijn in de laatste jaren uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van tuinen wanneer het aankomt op het beregenen van uw gazon en/of planten. In dit blog gaan we dieper in op de wereld van waterstopcontacten, welke u nodig hebt en hoe u deze moet aansluiten.

Wat is een waterstopcontact?

Een waterstopcontact dient als aansluiting of tappunt voor bijvoorbeeld een tuinslang. Waar een normaal stopcontact u voorziet van stroom, voorziet een waterstopcontact u van water. U kunt de tuin dus eenvoudig besproeien als u gebruikmaakt van een waterstopcontact.

Hoe werkt een waterstopcontact?

Op dit type wateraansluiting plaatst u eenvoudig een tuinslang, hierdoor is het eenvoudig om de tuin te bewateren. Water uit de grond aftappen is met deze wateraansluiting een fluitje van een cent, het is net als elektriciteit uit een normaal stopcontact. Als u de tuinslang loskoppelt van het stopcontact, stopt de wateraanvoer vanzelf. Het product is voorzien van een beschermklepje zodat vuil geen kans krijgt.

Hoe sluit u een waterstopcontact aan?

Wilt u een waterstopcontact aansluiten? Let dan op het volgende: het product heeft twee delen, het afsluitventiel en de insteeksleutel. Het bodemventiel van het stopcontact wordt ondergronds geïnstalleerd. Sluit het ventiel aan op de waterleiding. De insteeksleutel maakt het mogelijk om water af te tappen en gebruikt u dus bovengronds. Haalt u de insteeksleutel uit het stopcontact? Dan stopt het water automatisch. Sluit een slang aan en het stopcontact zal u van water voorzien. Laten we de stappen doorlopen om zelf een waterstopcontact aan te sluiten. Het installeren van een waterstopcontact kan ingewikkeld zijn. Heeft u professionele hulp nodig? Raadpleeg dan een expert.

  1. Maak een plan van aanpak, voordat u aan de aansluiting begint. Bepaal waar het waterstopcontact gaat komen en zorg ervoor dat u de juiste materialen in huis hebt.
  2. Schakel de watertoevoer uit voordat u begint met de installatie. Dit doet u door de hoofdkraan uit te schakelen.
  3. Bereid de leidingen voor door ze schoon te maken zodat ze vrij zijn van vuil en afval.
  4. Bevestig het waterstopcontact op een geschikte locatie, bij voorkeur dicht bij de hoofdwaterleiding.
  5. Bevestig het waterstopcontact stevig en controleer of er geen lekkages zijn.
  6. Sluit de waterleidingen aan op het waterstopcontact. Zorg dat u de juiste verbindingsstukken gebruikt en u de verbindingen goed afdicht, zo voorkomt u vervelende lekkages.
  7. Test de installatie zodra alles is aangesloten. Schakel de watertoevoer weer in en test de installatie. Controleer goed of er lekkages zijn en of de waterstroom goed functioneert.
  8. Werk de installatie af door eventuele leidingen of verbindingen af te dekken en zorg ervoor dat alles er netjes uitziet.
  9. Geniet van uw waterstopcontact en voorzie uw tuin eenvoudig van water.

Welk waterstopcontact heeft u nodig?

Welk waterstopcontact heeft u nodig? Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikt waterstopcontact. Neem een kijkje in ons assortiment of neem contact op voor meer informatie.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.