Slangen en koppelingen

In deze categorie vindt u diverse soorten slangen en koppelingen. Slangen worden toegepast om flexibele verbindingen te maken in leidingsystemen of ze worden gebruikt als zuigleiding. Iedere toepassing vraagt om een specifieke soort slang en koppeling. Dit is erg afhankelijk van de werkdruk, de temperatuur, het aantal diameter en welke vloeistof er doorheen zal gaan. Er zijn vele manieren om slangen te verbinden. Per toepassing, bijvoorbeeld een drainageslang, zijn er vaak diverse koppelingen welke gangbaar zijn.

In deze categorie vindt u diverse soorten slangen en koppelingen. Slangen worden toegepast om flexibele verbindingen te maken in leidingsystemen of ze worden gebruikt als zuigleiding. Iedere toepassing vraagt om een specifieke soort slang en koppeling. Dit is erg afhankelijk van de werkdruk, de temperatuur, het aantal diameter en welke vloeistof er doorheen zal gaan. Er zijn vele manieren om slangen te verbinden. Per toepassing, bijvoorbeeld een drainageslang, zijn er vaak diverse koppelingen welke gangbaar zijn.

Slangen en toebehoren

Slangen worden doorgaans geselecteerd op toepassing. Er zijn diverse soorten slangen welke onderverdeeld zijn in diverse subcategorieën. Zo zijn er diverse soorten tuinslangen (geel van kleur), plat oprolbare slangen (brandweerslangen), verlijmbare slangen, PVC zuigslangen, heetwaterslangen, levensmiddelslangen en een mestslang. Ze zijn verkrijgen in PVC, rubber en diverse andere materiaalsoorten, afhankelijk van de toepassing.

Om ze eenvoudig op te bergen kan er gebruik worden gemaakt van slangwagens, haspels en slanghouders. Voor het vastzetten van slangen op koppelingen worden doorgaans slangklemmen of klemschalen gebruikt. Een specifieke toepassing waar wij standaard grote voorraden in hebben zijn de mestslangen en koppelingen.

Koppelingen

Afhankelijk van het soort slang, de toepassing en het algemeen gebruik zijn er diverse koppelingen te verkrijgen. Er zijn koppelingen waar vader en moederdelen (veelal met haken) van bestaan zoals de Camlock, Perrot en Bauer koppelingen. Storz koppelingen hebben geen haken maar werken op dezelfde wijze als GK-koppelingen.

Camlock, Perrot, Storz en GK-koppelingen zijn te verkrijgen in diverse materiaalsoorten zoals RVS, staal, aluminium of kunststof. Gardena-koppelingen worden veelal huishoudelijk toegepast en zijn eenvoudig in gebruik. Ze zijn te verkrijgen in verschillende modellen van messing of kunststof.

Tules

Om slangen middels vaste verbindingen te koppelen aan het leidingwerk of de pomp word er gebruik gemaakt van tules. Kunststof Tules zijn te verkrijgen in diverse diameters, materiaalsoorten en met diverse verbindingen.

Bestel nu eenvoudig uw slangen, koppelingen en toebehoren online op pvc-handel.nl

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.