Drukleidingen & fittingen

PVC drukbuizen worden onder andere gebruikt voor transport van vloeistoffen. Ze zijn te verkrijgen met en zonder KIWA keurmerk. Als verbinding kunnen drukbuizen glad uitgevoerd zijn, welke met een sok verbonden moeten worden of met een gevormde lijmmof ook wel tromp genoemd, of met een rubberen manchetverbinding. PVC drukbuizen zijn ook te verkrijgen in transparant wat vaak gebruikt wordt als peilglas of om stroming te bekijken.

Advies nodig bij uw aankoop?

Onze klantenservice helpt u graag

+31 (0) 493 745 140
Bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 07:00 - 18:00


Drukleidingen & fittingen

In de categorie drukleiding PVC en PE vindt u diverse soorten leidingen en koppelingen om water te transporteren. Afhankelijk van de toepassing wordt er doorgaans een keuze gemaakt in PVC of PE als leiding.

PVC drukbuizen en PVC filterbuizen

PVC drukbuizen worden onder andere gebruikt voor transport van vloeistoffen. Ze zijn te verkrijgen met en zonder KIWA keurmerk. Als verbinding kunnen drukbuizen glad uitgevoerd zijn, welke met een sok verbonden moeten worden of met een gevormde lijmmof ook wel tromp genoemd, of met een rubberen manchetverbinding. PVC drukbuizen zijn ook te verkrijgen in transparant wat vaak gebruikt wordt als peilglas of om stroming te bekijken.

Filterbuizen worden gebruikt om water uit bronnen te pompen of als filter voor pompen. Filterbuizen zijn er in diverse diameters en spleetbreedtes en zijn meestal crèmekleurig.

Naast PVC drukbuizen en filterbuizen zijn er voor beregening nog speciale buizen, de zogenaamde voorgeboorde buis. Met deze buis kan op een eenvoudige manier een beregening gemaakt worden waarbij de sproeiers met 3/8’’WW draad rechtstreeks in het voorgeboorde gat geplaatst kunnen worden. De 3/8’’WW gaten zijn standaard op diverse afstanden te verkrijgen.

PVC hulpstukken

PVC hulpstukken zijn nodig om de buizen te verbinden en de installatie compleet te maken. De hulpstukken zoals knieën, t-stukken en kogelkranen zijn uitgevoerd met alleen lijmverbinding maar dikwijls worden er ook appendages (koppelingen) toegepast met binnen- of buitendraad om te kunnen koppelen op andere materialen zoals staal, RVS of koper.

Naast de verbindingsstukken zijn er ook terugslagkleppen en doorvoeren in PVC verkrijgbaar welke uw installatie voor bijvoorbeeld beregening of vijver compleet maken. Om verschillen in maat te koppelen zijn er ook verloopsokken, inlijmringen en inzetverloopsokken verkrijgbaar. 

PE slangen en hulpstukken

PE slangen worden gebruikt voor transport van water en gas. Een andere veel gebruikte naam voor PE slangen is Tyleen wat afkomstig is van de volledige naam Polyethyleen (PE).

Pvc-handel.nl voorziet u in een volledig assortiment slangen in diverse diameters en wanddiktes voor transport van water en gas. De slangen zijn voorzien van keurmerken zoals KIWA (blauwe streep op slang) of Gastec (gele streep op slang).

Ook alle benodigde koppelingen voor slangen voor zowel water als gas transport zijn bij ons verkrijgbaar. Denk hierbij onder andere aan Hawle, Wisa en Beulco koppelingen welke middels borgringen of wartels worden aangedraaid. Ook de oude vertrouwde insteek knelkoppelingen met KIWA-keurmerk liggen standaard op voorraad. Naast knelfittingen kan pvc-handel.nl ook een volledig aanbod electrolas koppelingen leveren waarmee op eenvoudige wijze slangen en koppelingen worden versmolten met speciale apparatuur.

PP aanboorzadels en fittingen

Voor het eenvoudig achteraf aanbrengen van aftakkingen op zowel PE-slangen als PVC buizen kan gebruik worden gemaakt van PP aanboorzadels welke te verkrijgen zijn in diverse diameters en aansluitingen.

Tevens hebben we een volledig assortiment PP fittingen zoals kogelkranen met tules en draadverbindingen maar ook sokken voor het koppelen van slangen en koppelingen met buitendraad. Ook hebben hogedrukleiding producten in ons assortiment.

Bestel nu eenvoudig uw drukleidingen PVC & PE en toebehoren online op PVC-Handel. Bekijk ook eens onze andere producten, zoals onze hittebestendige PVC buizen!

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.