BPE messing verloopring, knel

SKU
-141
€ 2,28 € 1,88
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 238 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Merk BPE

Fysieke informatie

Materialen messing
Uitvoering knel

Technische informatie

Werkdruk (water) 10 bar
Werkdruk (gas) 0,2 bar
Productinformatie

Een BPE messing knel verloopring past in een knelkoppeling en is bestemd voor het verbinden van twee gas- of waterleidingen en het verlopen naar een kleinere diameter. Met de verloopring kan eenvoudig en snel een verbinding gemaakt worden, zonder te lassen of solderen. Het gebruik van een knelring is overbodig, doordat de verloopring zelf zorgt voor afdichting. Hierbij is een knelfitting geschikt voor het verbinden van koperen, roestvast stalen en gegalvaniseerde buizen. De geselecteerde diameter geeft de maten van de knelverbindingen weer.

Eigenschappen
De BPE knelfittingen zijn gemaakt van messing. De maximale werkdruk is 10 bar (1 Mpa) bij 90 °C voor water en 0,2 bar (20 Kpa) voor gas.

Monteren
Koper knel koppelingen kunnen makkelijk verbonden worden, met het gebruik van passend gereedschap, zoals een open ringsleutel. Kort de buis eerst op lengte in en verwijder eventuele bramen. Draai de wartelmoer los en plaats de verloopring in de koppeling. Draai de wartelmoer op de koppeling, maar niet vast. Steek de leiding in de fitting en controleer of de buis volledig tot aan de stootrand in de verloopring zit. De verloopring beschikt over een breekbandje die door de drukkracht in tweeën wordt gebroken. Draai de wartelmoer aan met een sleutel totdat de verloopring breekt, dit is merkbaar na ongeveer ¼ slag. Draai de wartelmoer vervolgens ¾ tot 1 slag door, zodat beide delen in elkaar schuiven en de buis vastgeklemd en afgedicht wordt.

BPE messing verloopring, knel

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.