BPE messing puntstuk, knel x buitendraad

SKU
-128
€ 3,07 € 2,54
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 227 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Merk BPE
Keurmerk Kiwa, Gastec QA

Fysieke informatie

Materialen messing
Uitvoering knel x buitendraad

Technische informatie

Werkdruk (water) 10 bar
Werkdruk (gas) 0,2 bar
Productinformatie

Een BPE messing knel draadkoppeling is bestemd voor het verbinden van een gas- of waterleiding met een draadverbinding. De koppeling beschikt over een buitendraadverbinding, waarbij het verstandig is om schroefdraadafdichting te gebruiken voor een waterdichte verbinding. Met de fitting kan eenvoudig en snel een verbinding gemaakt worden, zonder te lassen of solderen. Hierbij is de knelfitting geschikt voor het verbinden van koperen, roestvast stalen en gegalvaniseerde buizen. De geselecteerde diameter geeft de maten van de knelverbinding en draadverbinding weer.

Eigenschappen
De BPE knelfittingen zijn gemaakt van messing. De maximale werkdruk is 10 bar (1 Mpa) bij 90 °C voor water en 0,2 bar (20 Kpa) voor gas. Deze fitting is voorzien van een conische buitendraad, met schroefdraad volgens ISO 7/2-2000.

Deze fitting is voorzien van een KIWA en Gastec QA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater en gas. Daarnaast is deze fitting geschikt voor cv-installaties. In Nederland en België is het KIWA keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen. Met het Gastec QA keurmerk voldoet het product aan de hoogste eisen voor gas met betrekking tot kwaliteit, functionaliteit en veiligheid, volgens Kiwa keuring.

Monteren
Koper knel koppelingen kunnen makkelijk verbonden worden, met het gebruik van passend gereedschap, zoals een open ringsleutel. Kort de buis eerst op lengte in en verwijder eventuele bramen. Steek de leiding in de fitting en controleer of de knelring op de goede positie zit, zodat de buis volledig tot aan de stootrand in de fitting zit. Draai de wartelmoer eerst handvast aan en vervolgens met een sleutel volgens het voorschrift. Na het handvast draaien is dit voor 12 mm 1 hele draai en voor diameters groter of gelijk aan 15 mm ¾ draai. Het overmatig aandraaien van de knelmoer kan leiden tot breuk of lekkage.

De draadverbinding is gemakkelijk waterdicht te verbinden, met het gebruik van een schroefdraadafdichting. Maak de draad zuiver, zodat beschadiging van de draad voorkomen wordt. Tape met de draadrichting mee, met 50% overlap, naar het uiteinde toe strak over de buitendraad. Draai de koppelingen in elkaar om een waterdichte verbinding te creëren. Het monteren is zeer eenvoudig en snel, waardoor het zelf uitgevoerd kan worden.

BPE messing puntstuk, knel x buitendraad

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.