Messing soldeer draadknie, inwendig capillair x buitendraad

SKU
-146
€ 6,85 € 5,66
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 250 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Keurmerk Kiwa, Gastec QA

Fysieke informatie

Materialen messing
Uitvoering inwendig capillair x buitendraad
Graden 90 °
Productinformatie

Een messing soldeer draadknie 90° is bestemd voor het verbinden van een gas- of waterleiding met een draadverbinding, onder een hoek van 90°. De koppeling beschikt over een buitendraadverbinding, waarbij het verstandig is om schroefdraadafdichting te gebruiken voor een waterdichte verbinding.

Doormiddel van zachtsolderen kan de fitting water- of gasdicht verbonden worden. Hierbij is de soldeerfitting geschikt voor het verbinden van koperen buizen. De geselecteerde uitvoering geeft de maten van de soldeerverbindingen weer.

Eigenschappen
De soldeerfittingen zijn gemaakt van messing. De maximale werkdruk is afhankelijk van de soldeersoort, maar ligt voor een diameter van 12 t/m 28 mm tussen de 25 bar bij 30 °C en 16 bar bij 110 °C voor basis tin/zilver 95/5 % als soldeersoort. Bij basis tin/lood 50/50 % als soldeersoort ligt de werkdruk tussen 16 bar bij 30 °C en 6 bar bij 110 °C.

Deze fitting is voorzien van een KIWA en Gastec QA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater en gas. In Nederland en België is het KIWA keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen. Met het Gastec QA keurmerk voldoet het product aan de hoogste eisen voor gas met betrekking tot kwaliteit, functionaliteit en veiligheid, volgens Kiwa keuring.

Monteren
Koper soldeerfittingen kunnen verbonden worden door middel van zacht solderen. Kort de buis eerst op lengte in, verwijder eventuele bramen en schuur licht na met bijvoorbeeld staalwol. Breng soldeervloeistof aan op de montageplekken en steek de leiding in de fitting, tot aan de stootrand. Verhit de verbinding tot een temperatuur waarop het soldeer gaat vloeien, als het in aanraking komt met de fitting. Houd het soldeer tegen de onderdelen aan en laat het in de naad vloeien. Als het soldeer wegzakt tussen de pijp en de fitting dan komt er een goede verbinding tot stand. Veeg tot slot overtollige soldeervloeistof met water van de verbinding.

De draadverbinding is gemakkelijk waterdicht te verbinden, met het gebruik van een schroefdraadafdichting. Maak de draad zuiver, zodat beschadiging van de draad voorkomen wordt. Tape met de draadrichting mee, met 50% overlap, naar het uiteinde toe strak over de buitendraad. Draai de koppelingen in elkaar om een waterdichte verbinding te creëren. Het monteren is zeer eenvoudig en snel, waardoor het zelf uitgevoerd kan worden.

Messing soldeer draadknie, inwendig capillair x buitendraad

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!