Vyrsa messing afdruipventiel, ½” buitendraad

SKU
VB51650
€ 15,21 € 12,57
Op voorraad
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 241 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type VYR-395
Merk Vyrsa
Garantie Fabrieksgarantie

Fysieke informatie

Materialen messing, polystyreen, rubber, rvs
Aansluitmaat configurabel ½”
Uitvoering buitendraad
Veerbelast Ja

Technische informatie

Drukbereik 0,2 - 16,0 bar

Product

Ean code 0753810000134
Productinformatie

Het Vyrsa messing afdruipventiel is bestemd voor het leeg laten lopen van het beregeningssysteem na beregening. Het ontwateringsventiel voorkomt hiermee vorstschade aan het ondergronds geïnstalleerde systeem.

Een leegloopventiel moet gemonteerd worden op het laagste punt van het systeem. Zo moet er voor iedere beregeningsgroep of sector een apart afdruipventiel gemonteerd worden. Bij een heuvelachtig landschap kan het zijn dat er ook gebruik gemaakt moet worden van meerdere ventielen, doordat er meerdere laagste punten zijn. Voor een goede werking van het ventiel moet voorkomen worden dat er zand in komt. Er kan bijvoorbeeld grof grind rondom het ventiel gedaan worden, wat bovendien ook bijdraagt aan een goede afwatering.

Bij voldoende druk op het systeem wordt het balletje in het ontwateringsventiel tegen de rubberen afdichting geduwd. Hierdoor loopt er geen water uit het afdruipventiel gedurende de beregening. Als de wateraanvoer naar het systeem wordt gesloten, dan zal de druk in het systeem afnemen. Bij 0,2 bar of minder zal de tegendruk van de veer in het leegloopventiel groter zijn dan de waterdruk, waardoor het ventiel niet meer afdicht. Het water zal vervolgens uit het systeem door het open ventiel in de grond lopen, waarmee de leidingen automatisch geledigd worden.

Als de leidingen geledigd zijn met een afdruipventiel is het niet meer nodig om bij vorst het systeem leeg te blazen.

Vyrsa messing afdruipventiel, ½” buitendraad

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.