Supreme pe draadkoppeling, Kiwa, klem x binnendraad

SKU
-77
€ 2,62 € 2,17
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 251 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type S100
Merk Supreme
Keurmerk Kiwa, DVGW
Garantie Fabrieksgarantie

Fysieke informatie

Materialen pom, pp, rvs430
O-ring NBR
Uitvoering klem x binnendraad

Technische informatie

Werkdruk 16 bar
Productinformatie

De Supreme pe draadkoppeling, Kiwa is bestemd voor het verbinden van een tyleenslang met een draadverbinding. De koppeling beschikt over een binnendraadverbinding, waarbij het verstandig is om afdichtingstape te gebruiken voor een waterdichte verbinding. Supreme pe koppelingen zijn vanaf 20 mm voorzien van een V-ring, waarmee de tyleenslang makkelijker in de koppeling geduwd en gemonteerd kan worden.

Deze koppeling is beschikbaar met een maximale werkdruk van 16 bar. De geselecteerde uitvoering geeft de maat van de klemverbinding en binnendraad weer.

Eigenschappen
De Supreme pe koppelingen zijn gemaakt van polypropyleen (pp) en hebben een temperatuurbereik van -10 °C tot 45 °C, waarbij de maximale werkdruk afhankelijk is van de bedrijfstemperatuur. De opgegeven druk geldt bij temperaturen tot 25 °C, boven deze temperatuur zal de maximale werkdruk afnemen. Pp is sterk, duurzaam, onderhoudsvrij en heeft een uitstekende chemische bestendigheid.

Deze koppeling is voorzien van een KIWA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater. In Nederland en België is dit keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen.

Verbinden
Pe klemkoppelingen zijn gemakkelijk waterdicht te verbinden, zonder het gebruik van bevestigingsmaterialen. Zaag of knip eerst de waterleiding haaks af en schuin de leiding aan, met een afbramer, voor een betere verbinding. Schroef de wartelmoer van de pe koppeling los en schuif deze en de klemring over de leiding. Meet de inwendige afstand tot aan de stootrand en teken deze af op de leiding om zeker te zijn van een volledige montage. Schuif de leiding in de koppeling tot aan de stootrand en draai de wartelmoer stevig aan.

De draadverbinding is gemakkelijk waterdicht te verbinden, met het gebruik van afdichtingstape of andere schroefdraadafdichtingen. Maak de draad zuiver, zodat beschadiging van de draad voorkomen wordt. Tape met de draadrichting mee, met 50% overlap, naar het uiteinde toe strak over de buitendraad. Draai de koppelingen in elkaar om een waterdichte verbinding te creëren. Het monteren is zeer eenvoudig en snel, waardoor het zelf uitgevoerd kan worden.

Supreme pe draadkoppeling, Kiwa, klem x binnendraad

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.