Rain Bird pop-up turbinesproeier, 6504 PC

SKU
Vb50410
€ 72,19 € 59,66
  • Sproeihoek: 40° - 360°
  • Straalbereik: 11,9 - 19,8 m
  • Capaciteit: 0,66 - 4,93 m³/uur
Op voorraad
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 251 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type Falcon 6504 PC
Serie Falcon 6504 series
Merk Rain Bird
Soort sproeier Turbinesproeier, Sectorsproeier
Garantie Fabrieksgarantie

Fysieke informatie

Aansluitmaat 1"
Uitvoering binnendraad
Pop-up hoogte 10 cm
Lengte 21,6 cm
Diameter stijgbuis 5,1 cm

Technische informatie

Drukbereik 2,1 - 6,2 bar

Functionaliteiten

Capaciteit 0,66 - 4,93 m³/uur
Sproeihoek 40° - 360°
Straalbereik 11,9 - 19,8 m
Ondergrondse sproeier Ja

Product

Ean code 0739460011836
Productinformatie

De Rain Bird pop-up turbinesproeier, 6504 PC is een roterende sproeier geschikt voor het beregenen van een park, sportveld, atletiekbaan of tennisbaan. De sproeier beschikt over een sproeibereik van 11,9 t/m 19,8 meter.

Een pop-up sproeier wordt meestal in de grond geïnstalleerd, bij waterdruk wordt de sproeier 10 cm boven het maaiveld geduwd. De sproeier gaat weer naar beneden als de watertoevoer stopt. Hierbij wordt vuil rondom de sproeier weggespoeld, zodat dit niet in de sproeier kan komen en de levensduur wordt verlengd. Om een verzinking rondom de sproeier te voorkomen wordt er meestal gebruik gemaakt van een pvc sproeibuis van 90 mm, om de sproeier.

SAM
SAM, oftewel Seal-A-Matric, is een geïntegreerde drukbegrenzer in de sproeier, welke bij gesloten stand uitlopend water voorkomt. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat niet de complete leiding leegloopt uit de sproeier, als deze onder aan een heuvel staat. Houdt er rekening mee dat deze sproeier niet geschikt is voor het aansluiten op een waterkraan, maar een pomp benodigd is voor voldoende druk.

Installatie
Een pop-up sproeier heeft als voordeel dat de installatie altijd gebruiksklaar is om te beregenen en geen gesleep met slangen meer nodig is. Een sproeier kan op meerdere manieren aangesloten worden op het leidingsysteem. Aan de 1” binnendraadaansluiting van de sproeier is geen tape benodigd, omdat deze beschikt over een waterdichte afsluiting.

Afstellen
In combinatie met een los verkrijgbare Rain Bird 6504 nozzle wordt het straalbereik en het waterverbruik van de sproeier bepaald. De sproeier heeft, bij optimale omstandigheden, een sproeibereik van 11,9 (Ø 23,8) t/m 19,8 (Ø 39,6) meter. De Rain Curtain-technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de waterdruppels over de gehele waterstraal.

Door de sproeibuis omhoog te halen en de stelschroef, met een platte schroevendraaier, linksom te draaien is het mogelijk om de nozzle te vervangen. Let wel op dat de stelschroef altijd gedeeltelijk voor de nozzle moet blijven zitten, zodat de nozzle niet uit de sproeier gedrukt wordt. Met de Rain Bird stijgbuisklem is het extra gemakkelijk om de nozzle te vervangen, doordat de sproeibuis niet omhoog gehouden hoeft te worden.

Verder is het mogelijk om met de stelschroef, aan de voorkant van de sproeier, de sproeiboog aan te passen en het sproeibereik tot 25% te reduceren. Op de PC sproeier (sectorsproeier) kan de sproeihoek ingesteld worden van 40° t/m 360° door met een platte schroevendraaier in het stelgat te draaien. Door de schroevendraaier met de klok mee te draaien wordt de sproeihoek verkleint, tegen de klok in draaien vergroot de sproeihoek, vanaf de linkse aanvangspositie.

Nozzle
Bij deze sproeier zitten standaard geen nozzles. De los verkrijgbare Rain Bird 6500 nozzles bepalen het straalbereik. Hiermee kan de optimale nozzle gekozen worden voor iedere locatie.

Rain Bird pop-up turbinesproeier, 6504 PC

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.