Rain Bird pop-up turbinesproeier, 3504-PC

SKU
Vb50370
€ 16,56 € 13,69
  • Sproeihoek: 40° - 360°
  • Straalbereik: 4,6 - 10,7 m
  • Capaciteit: 0,12 - 1,04 m³/uur
Op voorraad
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.2 gebaseerd op 120 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type 3504-PC
Serie 3500 serie
Merk Rain Bird
Soort sproeier Turbinesproeier, Sectorsproeier
Garantie Fabrieksgarantie
Geleverd incl. Rain Bird 3500 nozzle set

Fysieke informatie

Aansluitmaat ½”
Uitvoering binnendraad
Pop-up hoogte 10 cm
Lengte 17,8 cm
Diameter stijgbuis 2,9 cm

Technische informatie

Drukbereik 1,7 - 3,8 bar

Functionaliteiten

Capaciteit 0,12 - 1,04 m³/uur
Sproeihoek 40° - 360°
Straalbereik 4,6 - 10,7 m
Ondergrondse sproeier Ja

Product

Ean code 1177985029579
Productinformatie

De Rain Bird pop-up turbinesproeier, 3504 is een roterende sproeier geschikt voor het beregenen van een klein tot middelgroot gazon en dicht beplante landschappen. De sproeier beschikt over een sproeibereik van 4,6 t/m 10,7 meter.

Een pop-up sproeier wordt meestal in de grond geïnstalleerd, bij waterdruk wordt de sproeier 10 cm boven het maaiveld geduwd. De sproeier gaat weer naar beneden als de watertoevoer stopt. Hierbij wordt vuil rondom de sproeier weggespoeld, zodat dit niet in de sproeier kan komen en de levensduur wordt verlengd. Om een verzinking rondom de sproeier te voorkomen wordt er meestal gebruik gemaakt van een pvc sproeibuis van 75 mm, om de sproeier.

Installatie
Een pop-up sproeier heeft als voordeel dat de installatie altijd gebruiksklaar is om te beregenen en geen gesleep met slangen meer nodig is. Een sproeier kan op meerdere manieren aangesloten worden op het leidingsysteem. Meestal wordt deze in combinatie met een flexibele aansluitslang (SPX slang) aangesloten op een sproeierleiding. Aan de ½” binnendraadaansluiting van de sproeier is geen tape benodigd, omdat deze beschikt over een waterdichte afsluiting.

Afstellen
In combinatie met de 6 gratis bijgeleverde Rain Bird nozzles wordt het straalbereik en het waterverbruik van de sproeier bepaald. De sproeier heeft, bij optimale omstandigheden, een straalbereik van 4,6 (Ø 9,2) t/m 10,7 (Ø 21,4) meter. De Rain Curtain-technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de waterdruppels over de gehele waterstraal.

Door de sproeibuis omhoog te halen en de stelschroef, met een platte schroevendraaier, linksom te draaien is het mogelijk om de nozzle te vervangen. Let wel op dat de stelschroef altijd gedeeltelijk voor de nozzle moet blijven zitten, zodat de nozzle niet uit de sproeier gedrukt wordt. Standaard zit in de sproeier nozzle 2.0 gemonteerd.

Verder is het mogelijk om met de stelschroef, aan de voorkant van de sproeier, de sproeiboog aan te passen en het sproeibereik tot 35% te reduceren. De sproeihoek kan ingesteld worden van 40° t/m 360° door met een platte schroevendraaier in het stelgat te draaien. Door de schroevendraaier met de klok mee te draaien wordt de sproeihoek vergroot, tegen de klok in draaien verkleint de sproeihoek, vanaf de linkse aanvangspositie.

Rain Bird pop-up turbinesproeier, 3504-PC

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.