Rain Bird pop-up nevelsproeier, 1800 serie

SKU
-116
€ 4,52 € 3,74
  • Sproeihoek: 0° - 360°
  • Straalbereik: 0,6 - 7,3 m
  • Capaciteit: 0,02 - 1,21 m³/uur
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.2 gebaseerd op 259 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type Rain Bird 1804/1812
Serie Rain Bird 1800 serie
Garantie Fabrieksgarantie

Fysieke informatie

Aansluitmaat ½”
Uitvoering binnendraad

Technische informatie

Drukbereik 1,0 - 4,8 bar

Functionaliteiten

Capaciteit 0,02 - 1,21 m³/uur
Sproeihoek 0° - 360°
Straalbereik 0,6 - 7,3 m
Ondergrondse sproeier Ja
Productinformatie

De Rain Bird pop-up nevelsproeier, 1800 is een nevelaar geschikt voor het beregenen van kleine groenstroken, bodembedekkers en struikperken. De sproeier beschikt over een sproeibereik van 0,6 t/m 7,3 meter.

Een pop-up sproeier wordt meestal in de grond geïnstalleerd, bij waterdruk wordt de sproeier boven het maaiveld geduwd. De sproeier gaat weer naar beneden als de watertoevoer stopt. Hierbij wordt vuil rondom de sproeier weggespoeld, zodat dit niet in de sproeier kan komen en de levensduur wordt verlengd. Om een verzinking rondom de sproeier te voorkomen wordt er meestal gebruik gemaakt van een pvc sproeibuis van 75 mm, om de sproeier.

Installatie
Een pop-up sproeier heeft als voordeel dat de installatie altijd gebruiksklaar is om te beregenen en geen gesleep met slangen meer nodig is. Een sproeier kan op meerdere manieren aangesloten worden op het leidingsysteem. Meestal wordt deze in combinatie met een flexibele aansluitslang (SPX slang) aangesloten op een sproeierleiding. Aan de ½" binnendraadaansluiting van de sproeier is geen tape benodigd, omdat deze beschikt over een waterdichte afsluiting.

Nozzle
In combinatie met een los verkrijgbare Rain Bird 1800 nozzle wordt de sproeihoek, de sproeistraal en het sproeioppervlakte bepaald. Daarnaast zal het selecteren van de juiste nozzle het waterverbruik van de sproeier bepalen. De sproeier heeft, afhankelijk van de nozzle, bij optimale omstandigheden, een sproeibereik van 0,6 (Ø 1,2) t/m 7,3 (Ø 14,6) meter.

De nozzle, geschikt voor een 1800 sproeier, kan op de sproeier gemonteerd worden, door de sproeibuis omhoog te halen en de nozzle rechtsom op de buitendraadaansluiting van de sproeibuis te draaien. Daarnaast is het mogelijk om op de nozzle gemakkelijk de instellingen, zoals de sproeihoek, aan te passen.

Rain Bird pop-up nevelsproeier, 1800 serie

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.