Rain Bird draadloze regen- en vorstsensor, WR2-RC

SKU
VB12940
€ 187,13 € 154,65
Op voorraad
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 241 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type WR2-RC
Merk Rain Bird
Garantie Fabrieksgarantie
Geleverd incl. CR2032 knoopcel, 4 schroeven, 2 pluggen, kabelverbinder en montagebeugel

Technische informatie

Spanning 24 V

Product

Ean code 0077985012465
Productinformatie

De Rain Bird regen- en vorstsensor WR2-RC is een draadloze sensor, geschikt voor het automatisch laten onderbreken of uitstellen van de beregening, als een instelbare hoeveelheid neerslag is gevallen of een bepaalde temperatuur bereikt is. De regenvoeler is geschikt voor alle 24 V en enkele batterij gestuurde beregeningscomputers.

Functionaliteit
In de regensensor zitten vochtdetectieschijven verwerkt, welke bij regenval uit zullen zetten en de schakelaar indrukken. De schakelaar stuurt een signaal naar de ontvanger die het circuit met de beregeningscomputer vervolgens onderbreekt. Dit zorgt ervoor dat het beregeningssysteem onderbroken of uitgesteld wordt. Op de ontvanger kan ingesteld worden bij welke hoeveelheid neerslag de schakelaar beregening wordt onderbroken of uitgesteld. De regensensor kan ingesteld worden tussen de 3 en 19 mm neerslag.

Het uitdrogen van de vochtdetectieschijven komt overeen met de verdroging van de neerslag in de grond, waardoor het circuit weer wordt gesloten als de neerslag is opgedroogd of ingetrokken. Hierna vervolgd de beregeningscomputer automatisch het ingestelde programma.

De vorstsensor is instelbaar tussen 0,5 °C en 5 °C en zal het circuit, met de computer, onderbreken als deze temperatuur wordt bereikt.

Op de ontvanger van de sensor kunnen 3 programma’s ingesteld worden, de sensor kan werken volgens de ingestelde temperatuur en neerslag, kan de beregening voor 72 uur onderbreken/uitstellen en kan de sensor voor 72 uur opheffen.

Aansluiten
De Rain Bird regensensor heeft een Uv-bestendige behuizing en wordt standaard geleverd met 4 schroeven, 2 pluggen, een kabelverbinder en een montagebeugel die gemonteerd kan worden op een goot of verticaal oppervlak. De regensensor moet op een open plek gemonteerd worden, waar de weersomstandigheden (zon en regen) overeenkomen met die van de tuin en deze niet beïnvloed wordt door de tuinberegening.

De ontvanger van de regensensor, heeft een kabel van 75 cm en moet met 2 kabels aangesloten worden bij de 24 V van de beregeningscomputer. De overige 2 kabels moeten aangesloten worden op de sensoraansluiting van de computer. De verzender van de regensensor werkt op een CR2032 knoopcel, met een lange levensduur en heeft een bereik van 90 meter met de ontvanger.

Met het tegelijk indrukken van de twee pijltjestoetsen kunnen de verzender en ontvanger, bij het eerste gebruik, met elkaar verbonden worden.

Het kiezen van de juiste materialen voor uw beregening is van veel factoren afhankelijk, voor het beste advies kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze specialisten.

Rain Bird draadloze regen- en vorstsensor, WR2-RC

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.