Pvc afdruipventiel met veer en knie, 32 mm x 1¼"

SKU
V0110835
€ 5,14 € 4,25
Op voorraad
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 237 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Fysieke informatie

Materialen pvc-u
Aansluitmaat configurabel 32 mm
Uitvoering inwendig lijm
Veerbelast Ja

Technische informatie

Drukbereik 0,2 - 6,0 bar

Product

Ean code 8717284043471
Productinformatie

Het pvc afdruipventiel, 32 mm is bestemd voor het leeg laten lopen van een systeem na gebruik. Het ontwateringsventiel kan hiermee bijvoorbeeld vorstschade voorkomen.

Een leegloopventiel moet gemonteerd worden op het laagste punt van het systeem. Zo moet er voor ieder afgesloten systeem een apart afdruipventiel gemonteerd worden. Bij meerdere verhogingen in het leidingsysteem kan het zijn dat er ook gebruik gemaakt moet worden van meerdere ventielen, doordat er meerdere laagste punten zijn.

Bij voldoende druk op het systeem wordt het ventiel met de rubberen afdichting gesloten. Hierdoor loopt er geen water uit het afdruipventiel gedurende de beregening. Als de wateraanvoer naar het systeem wordt gesloten, dan zal de druk in het systeem afnemen. Bij 0,2 bar of minder zal de tegendruk van de veer in het leegloopventiel groter zijn dan de waterdruk, waardoor het ventiel niet meer afdicht. Het water zal vervolgens uit het systeem door het open ventiel lopen, waarmee de leidingen automatisch geledigd worden.

Als de leidingen geledigd zijn met een afdruipventiel is het niet meer nodig om bij vorst het systeem leeg te blazen.

Pvc-u
Pvc-u heeft een temperatuurbereik van 0 °C tot 60 °C, waarbij de maximale werkdruk afhankelijk is van de bedrijfstemperatuur. De opgegeven druk geldt bij temperaturen tot 20 °C, boven deze temperatuur zal de maximale werkdruk afnemen. Pvc-u is sterk, duurzaam, onderhoudsvrij en heeft een uitstekende chemische bestendigheid.

Deze koppeling is voorzien van een KIWA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater. In Nederland en België is dit keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen.

Verbinden
Pvc is gemakkelijk waterdicht te verbinden, met het gebruik van pvc lijm en reiniger.

Pvc afdruipventiel met veer en knie, 32 mm x 1¼"

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.