Profec messing tap-kogelkraan, type 120, buitendraad x buitendraad/slangtule

SKU
-418
€ 12,24 € 10,12
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 250 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Type 120
Merk Profec, Mega
Geleverd incl. Slangtule en afdichting

Fysieke informatie

Materialen messing
Oppervlaktebehandeling Vernikkeld
Uitvoering buitendraad x buitendraad/slangtule
Hendel Rvs hendel

Technische informatie

Werkdruk 10 bar
Productinformatie

Met een messing tap-kogelkraan, ook wel kogelafsluiter genoemd, kan eenvoudig water afgetapt worden uit een leiding. Het verdraaien van de hendel zorgt voor het verdraaien van de kogel, waarmee de doorgang gesloten of geopend wordt.

De koppeling beschikt aan de ingangszijde over een buitendraadverbinding, waarbij het verstandig is om schroefdraadafdichting te gebruiken voor een waterdichte verbinding. Deze afsluiter is beschikbaar met een maximale werkdruk van 10 bar. De geselecteerde uitvoering geeft de maat van de binnendraadverbindingen weer.

Eigenschappen
De kogelkraan heeft een vernikkelde oppervlaktebehandeling en is gemaakt van messing, de hendel is gemaakt van rvs. De kogelafsluiter beschikt over een losse slangtule, waarop direct een slang aangesloten kan worden. Het is mogelijk om de slangtule te vervangen voor bijvoorbeeld een Geka of Gardena koppeling met binnendraad.

Deze kogelkraan heeft een buitendraadverbinding aan de ingangszijde en een buitendraad/slangtule aan de uitgangszijde. Een voorbeeld van deze benaming is “½" x ¾"/12 mm”, wat wil zeggen dat de ingangszijde een buitendraad heeft van ½”, de uitgangszijde een buitendraad heeft van ¾" en de slangtule een uitwendige diameter heeft van 12 mm.

Verbinden
De buitendraadverbinding, aan de ingangszijde, is gemakkelijk waterdicht te verbinden, met het gebruik van afdichtingstape of andere schroefdraadafdichtingen. Maak de draad zuiver, zodat beschadiging van de draad voorkomen wordt. Tape met de draadrichting mee, met 50% overlap, naar het uiteinde toe strak over de buitendraad. Draai de koppelingen in elkaar om een waterdichte verbinding te creëren.

Profec messing tap-kogelkraan, type 120, buitendraad x buitendraad/slangtule

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.