Duco inlaatcombinatie, knel

SKU
-179
€ 33,87 € 27,99
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 237 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Merk Duco
Keurmerk Kiwa

Fysieke informatie

Materialen messing
Uitvoering knel

Technische informatie

Werkdruk (water) 10 bar
Productinformatie

Een Duco inlaatcombinatie is een veiligheidsventiel en wordt in combinatie met waterverwarmers gebruikt. De combinatie beschikt over een afsluiter, terugslagklep en overdrukventiel van 10 bar. Met de knelaansluiting kan eenvoudig en snel een verbinding gemaakt worden, zonder te lassen of solderen. Hierbij is de knelfitting geschikt voor het verbinden van koperen, roestvast stalen en gegalvaniseerde buizen. De geselecteerde diameter geeft de maten van de knelverbindingen weer.

Eigenschappen
De inlaatcombinatie is gemaakt van messing. De kraan heeft een maximale werkdruk van 10 bar en een temperatuurbereik tot 65 °C.

Deze fitting is voorzien van een KIWA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater. In Nederland en België is het KIWA keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen.

Monteren
Koper knel koppelingen kunnen makkelijk verbonden worden, met het gebruik van passend gereedschap, zoals een open ringsleutel. Kort de buis eerst op lengte in en verwijder eventuele bramen. Steek de leiding in de fitting en controleer of de knelring op de goede positie zit, zodat de buis volledig tot aan de stootrand in de fitting zit. Draai de wartelmoer eerst handvast aan en vervolgens met een sleutel volgens het voorschrift. Na het handvast draaien is dit voor 12 mm 1 hele draai en voor diameters groter of gelijk aan 15 mm ¾ draai. Het overmatig aandraaien van de knelmoer kan leiden tot breuk of lekkage.

Duco inlaatcombinatie, knel

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.