BPE messing soldeer stopkraan, met aftapgelegenheid

SKU
-153
€ 18,30 € 15,12
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 238 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Merk BPE
Keurmerk Kiwa

Fysieke informatie

Materialen messing
Uitvoering inwendig capillair

Technische informatie

Werkdruk (water) 10 bar
Productinformatie

Met een messing soldeer stopkraan kan eenvoudig en snel handmatig de doorgang in een leiding geopend of afgesloten worden. Het verdraaien van de kruk zorgt voor het verplaatsen van het bovendeel, waarmee de doorgang gesloten of geopend wordt.

Doormiddel van zachtsolderen kan de fitting water- of gasdicht verbonden worden. Hierbij is de soldeerfitting geschikt voor het verbinden van koperen buizen. De kogelkraan beschikt over een voorgemonteerde plug aan één zijde. De andere zijde heeft een ¼” aansluiting waar een aftapper of plug gemonteerd kan worden.

De geselecteerde diameter geeft de maten van de soldeerverbindingen weer.

Eigenschappen
De stopkraan is gemaakt van messing. De kraan heeft een maximale werkdruk van 10 bar en een temperatuurbereik tot 60 °C. De soldeersoort zal de maximale werkdruk van het leidingwerk bepalen.

Deze fitting is voorzien van een KIWA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater. In Nederland en België is het KIWA keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen.

Monteren
Koper soldeerfittingen kunnen verbonden worden door middel van zacht solderen. Kort de buis eerst op lengte in, verwijder eventuele bramen en schuur licht na met bijvoorbeeld staalwol. Breng soldeervloeistof aan op de montageplekken en steek de leiding in de fitting, tot aan de stootrand. Verhit de verbinding tot een temperatuur waarop het soldeer gaat vloeien, als het in aanraking komt met de fitting. Houd het soldeer tegen de onderdelen aan en laat het in de naad vloeien. Als het soldeer wegzakt tussen de pijp en de fitting dan komt er een goede verbinding tot stand. Veeg tot slot overtollige soldeervloeistof met water van de verbinding.

BPE messing soldeer stopkraan, met aftapgelegenheid

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.