BPE messing soldeer muurplaatbeugel, Gemini, inwendig capillair x binnendraad

SKU
-150
€ 14,38 € 11,88
Pvc-handel wordt beoordeeld met een score van 9.1 gebaseerd op 238 beoordelingen.
Bekijk alle beoordelingen
  • Op werkdagen besteld voor 16:00, vandaag verzonden!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • Groothandelsprijzen

Specificaties

Algemene informatie

Merk BPE
Keurmerk Kiwa

Fysieke informatie

Materialen messing, verzinkt
Uitvoering inwendig capillair x binnendraad
Graden 90 °
Productinformatie

Een BPE muurplaatbeugel bestaat uit een beugel met daarop 2 muurplaten gemonteerd. Hierdoor wordt het monteren van wandmengkranen vereenvoudigd. De verzinkte beugel zorgt voor een vaste hart-op-hart afstand van de muurplaten.

Met een BPE messing soldeer muurplaat kan een kraan aangesloten worden op een waterleiding. De koppeling beschikt over een binnendraadverbinding, waarbij het verstandig is om schroefdraadafdichting te gebruiken voor een waterdichte verbinding. Doormiddel van zacht solderen kan de fitting water- of gasdicht verbonden worden. Hierbij is de soldeerfitting geschikt voor het verbinden van koperen buizen. De geselecteerde uitvoering geeft de maten van de soldeerverbinding en draadverbinding weer.

Eigenschappen
De soldeerfittingen zijn gemaakt van messing. De muurplaatbeugel is voorzien van een KIWA keurmerk, wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van drinkwater. In Nederland en België is het KIWA keurmerk verplicht voor alle drinkwatervoorzieningen.

Monteren
Koper soldeerfittingen kunnen verbonden worden door middel van zacht solderen. Kort de buis eerst op lengte in, verwijder eventuele bramen en schuur licht na met bijvoorbeeld staalwol. Breng soldeervloeistof aan op de montageplekken en steek de leiding in de fitting, tot aan de stootrand. Verhit de verbinding tot een temperatuur waarop het soldeer gaat vloeien, als het in aanraking komt met de fitting. Houd het soldeer tegen de onderdelen aan en laat het in de naad vloeien. Als het soldeer wegzakt tussen de pijp en de fitting dan komt er een goede verbinding tot stand. Veeg tot slot overtollige soldeervloeistof met water van de verbinding.

De draadverbinding is gemakkelijk waterdicht te verbinden, met het gebruik van een schroefdraadafdichting. Maak de draad zuiver, zodat beschadiging van de draad voorkomen wordt. Tape met de draadrichting mee, met 50% overlap, naar het uiteinde toe strak over de buitendraad. Draai de koppelingen in elkaar om een waterdichte verbinding te creëren. Het monteren is zeer eenvoudig en snel, waardoor het zelf uitgevoerd kan worden.

BPE messing soldeer muurplaatbeugel, Gemini, inwendig capillair x binnendraad

Meer informatie over dit product nodig? Neem contact met ons op.

1
Van Zeeland Watertechniek
Van Zeeland Watertechniek Online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me alsjeblieft een bericht. We zijn momenteel gesloten, maar laat gerust een bericht achter.