0 Item(s): € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

RVS expansievaten

RVS expansievaten

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

RVS expansievaten

Bent u op zoek naar een Expansievat die modern en roestvast is? Dan bent u bij PVC-handel op de juiste plek. Een RVS expansievaten van 12 liter heeft u al voor een prijs van €139,55. Door het roestvaste staal geen problemen met roest of lekkage. Expansievaten waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken voor slijtage, lekkage of roest. Wilt u een expansievat of misschien een dompelpomp kopen? Bekijk dan snel Pvc-handel.nl

Werking Expansievaten

Op PVC-handel vindt u 2 roestvast stalen expansievaten met een ruimte van 12 en 18 liter. Deze expansievaten worden gebruikt om de druk op te vangen die ontstaan door de temperatuur verschillen binnen de installatie. Het expansievat is in twee compartimenten verdeeld. Het eerste deel is verbonden met de installatie waardoor deze is gevuld met water. Het tweede deel is gevuld met een gas. Tussen de twee delen zit een membraan.

Als het watervolume in het eerste deel toeneemt zal dit tegen het gas gevulde deel duwen. Omdat gas zich laat indrukken, kan de druk in het expansievat oplopen zonder gevaarlijke consequenties. Als veiligheid reden zit er een overstortventiel gevestigd aan het expansievat. Als de waterdruk te hoog oploop wordt dit automatisch afgevoerd.

Bijzonderheden Expansievaten

Expansievaten zijn in verschillende maten te verkrijgen. PVC-handel wilt dat de klanten kunnen kiezen tussen meerder maten zodat er problemen worden voorkomen. Daarom beschikt PVC-handel tot de 12 liter en 18 liter expansievaten. Het is belangrijk dat het goede volume voor het expansievat wordt gekozen. Met hulp van PVC-handel kan er geadviseerd worden over het goede volume. Het expansievat moet af en toe worden gecontroleerd of het membraam nog goed zit. Tik dan met een hard voorwerp tegen de onder- en bovenkant aan. Geluid identiek? Dit kan betekenen dat het expansievat kapot is. Bel voor advies PVC! Levensduur van een expansievat is ongeveer 5 tot 7 jaar. Vervang het expansievat dus minimaal 1x per 10 jaar Naast deze vaten bieden wij ook diverse kunststof tanks aan.

Vragen Expansievaten

Wilt u meer advies of informatie over de expansievaten? Of vragen over andere producten? Neem dan gerust telefonisch contact op of kom langs in onze winkel. Wij zijn ook via de mail te bereiken.

Loading...